По-добри ученици

Прочит: Яков 1:17-26

 

„Бъдете и изпълнители на словото, а не само слушатели, да лъжете себе си.“

(Яков 1:22)

 

Когато започнах редовно да ходя на църква, рядко пропусках богослужение, библейски урок или друго организирано събитие. Но макар да слушах за Бога толкова много, моят живот не беше истински добро свидетелство за християнската вяра. Аз често я използвах, за да съдя останалите, че не идват на църква или не следват моите морални принципи. За мен истинското християнство се изразяваше във времето, прекарано в църковната сграда. Разбира се, това имаше само отрицателен ефект върху хората около мен.

Най-добрият ми приятел ми помогна да променя мисленето си, като ми каза, че представям на света един пример за изопачено християнство. Макар че в първия момент тези негови думи ме ядосаха, когато се замислих, разбрах, че е прав. Вместо да показвам любов, да говоря благо и да правя Христови ученици, аз отблъсквах хората с криворазбраната си праведност.

Когато осъзнах това, се опитах да се поуча от грешките си. Започнах да препрочитам Библията и да съобразявам поведението си с нейните послания. Продължавам да ходя на църква редовно, но вече зная, че учениците се създават от това, което научават, а не просто от мястото, където се учат. Бог понякога ни напомня какво иска от нас чрез други хора.

 

Молитва: Господи, помогни ни по-малко да съдим другите и повече да ги обичаме. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще бъда изпълнител на Божието слово.

Марк Картър (Тексас)

 

Да се молим: ДА ПРЕОДОЛЕЕМ ИЗКУШЕНИЕТО ДА СЪДИМ ДРУГИТЕ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply