По-добро зрение

Прочит: Йоан 9:13-16, 35-41

 

„А Исус каза: За осъждение дойдох на този свят, за да виждат невиждащите, а виждащите да ослепеят.“

(Йоан 9:39)

 

Един ден придружих мой приятел на очен преглед. Когато отидохме, ми предложиха и аз да се прегледам. Отговорих, че не мисля, че се нуждая от очила. Чувствах, че нямам проблеми със зрението. Все пак, повече от любопитство, отколкото от нужда, реших да се прегледам.

Оказа се, че зрението ми е влошено и е трябвало да започна да нося очила още преди години. Докторът ми каза, че често се откриват очни проблеми на хора, които нямат оплаквания и смятат, че всичко е наред. Едва когато погледнат през специалните лещи, те откриват, че не виждат добре.

След тази случка се замислих за нашите взаимоотношения с Бога. Понякога си мислим, че духовният ни живот е достигнал едно наистина добро ниво, но идва момент, в който преживяваме силна радост или получаваме мир и увереност в Божията любов, и това задълбочава още повече нашето упование и прави вярата ни още по-силна. Виждаме нещата от друга перспектива, която ни приближава още повече към Бога.

 

Молитва: Любящи Боже, благодарим Ти за радостта от това да Те познаваме. Помагай ни да споделяме Благата вест с тези, които още не Те познават. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато насочваме взора си към Бога, сме по-отворени за променящата сила на Неговата любов.

Агли Лоя (Мексико)

 

Да се молим за: ОЧНИТЕ ЛЕКАРИ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

Остави коментар

Live Reply