По един чорап

Прочит: Лука 11:9-13

 

„… един от Неговите ученици Му каза: Господи, научи ни да се молим…“

                                                                                   (Лука 11:1)

 

Миналата пролет паркираната ми кола носеше два чорапа на двете предни огледала. Причина да това бяха неистовите усилия на едно врабче да се бори с отражението си всеки ден.

Когато започна да се моля за семейството си, се държа като този пернат приятел. От страх злото в света да не им навреди, се моля все по-усърдно и повтаряйки все по-често молитвите си. Чувствам се, сякаш се боря неистово с тревогите си. Но с времето разбирам, че молитви, основани на страх, са монотонни и изтощителни. Страхът само прераства в една постоянно тревога: Достатъчно силни ли са молитвите ми, за да предпазят моите близки? За коя от всички възможни заплахи пропуснах да се помоля?

Понякога, когато усетя, че изпадам в такова състояние, си припомням онова врабче и решението, което открих, поставяйки на огледалата чифт чорапи. Мотивирам се да „сложа по един чорап“ на всеки свой страх и да „покрия“ страховете с позитивни молитви, като тази, на която ни научи нашият Господ. Когато се моля с нея, не чувствам страх и изтощение, а сигурност в Бога, Чиято любов надвишава хилядократно моята и Който познава моите близки и се грижи за тях.

 

Молитва: Исусе, освободи ни от притесненията и страховете. Учи ни да се молим, както научи Своите ученици: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

 

Мисъл за деня: Когато се съмняваш, моли се с Господнята молитва.

Вирджиния Джелинек (Пенсилвания)

 

Да се молим за: СВОИТЕ СЕМЕЙСТВА.

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply