По име

Прочит: Йоан 20:11-18

 

„А сега така казва Господ… Не бой се, защото Аз те изкупих. Призовах те по име; Мой си ти.“

                                                                          (Исая 43:1)

 

„Казвам се Джон Уесли Старнс и съм методист“: никога няма да забравя деня, в който го видях за първи път, когато влезе в църквата в Дома за ветерани. Бяха му открили болестта на Алцхаймер. Той идваше на служба редовно, докато се чувстваше добре.

Когато се влоши, се запитах дали все още знае кой е. Един ден го видях и му казах: „Хей, твоето име е Джон Уесли Старнс!“. Той се приближи с инвалидната си количка и с широка усмивка отвърна: „Благодаря ти, че помниш мен и името ми!“.

Исус знаеше колко ценно е името на човека. Когато чу от Него своето име, Мария Магдалена веднага Го позна и изтича да разкаже на учениците, че е възкръснал. След като беше попитан трикратно дали обича Исус, Симон Петър прие от Него поръчението да води Църквата (Йоан 21:15-19). Марта, сестрата на Лазар, беше утешена, когато чу от устата на Исус своето име.

Винаги ще бъда благодарен на господин Старнс, който ми припомни, че Исус ни познава по име, знае точно кои сме, през какво преминаваме, знае, че ще остане завинаги с нас.

Искам да чуя как Той ме призовава по име и да отвърна на призива, като Го последвам.

 

Молитва: Вечни Боже, дай ни уши, с които да чуем, сърца, които да разпознаят, и смелост, за да се покорим на Твоя призив. Амин.

 

Мисъл за деня: Исус ме призовава по име.

Бил Дъкуърт (Мисисипи)

 

Да се молим за: СЕМЕЙСТВАТА НА БОЛНИТЕ ОТ ДЕМЕНЦИЯ.

Остави коментар

Live Reply