По милост Господня

Прочит: Псалм 138:1-8

 

„… по милост Господня ние не бяхме довършени, понеже не чезнат щедростите Му. Те се подновяват всяка сутрин; голяма е Твоята вярност.“

                                                     (Плачът на Йеремия 3:22-23)

 

Каквото и да правя, се опитвам да го правя като за Господа. Някои хора ми казват, че съм перфекционист, но резултатите не винаги са перфектни. В края на деня често се чувствам недоволна от себе си. Понякога съм толкова разочарована от неуспехите, че плача в молитва и търся Божията помощ. Тогава Той ми дарява мир. Колко различно се чувствам на сутринта, когато отворя сърцето си за Бога с благодарност и възхвала към Него! Виждам Неговата вярност навсякъде.

Пророк Йеремия също преживяваше терзания в своя живот, както и се терзаеше за живота на Божия народ, но въпреки това каза: „Обаче това си наумявам, поради което имам и надежда: че по милост Господня ние не бяхме довършени, понеже не чезнат щедростите Му. Те се подновяват всяка сутрин“ (Плачът на Йеремия 3:21-23).

Всеки ден ние се уверяваме, че колкото и да сме добри в това, което правим, животът няма да стане перфектен и винаги ще има неприятни обстоятелства, но Божията милост изпълва нашия живот и го прави прекрасен.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти за Твоята любов и милост, които ни дават живот и сила всеки ден. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: „Каквото и да вършите, работете от сърце, като за Господа“ (Колосяни 3:23).

Юлия Багуел (Пенсилвания)

 

Да се молим за: ПЕРФЕКЦИОНИСТИТЕ.

 

 

 

 

© 2014 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply