По много начини

Прочит: Матей 25:31-40

 

„… Понеже сте направили това на един от тези най-малки Мои братя, на Мен сте го направили.“

(Матей 25:40)

 

Когато бях млада, очаквах да се пенсионирам, за да направя нещо голямо за Бога. Представях си да предприема мисионерско пътуване, в което да занеса надежда на много хора, или да напиша важна книга, която да докосне сърцата им.

Пенсионирах се две години след лечение на рак и нямах сили за нито една от тези мечти. Вместо това служех една сутрин в седмицата в социалната кухня на църквата, посещавах майка си, която беше настанена в медицински център, и участвах като доброволка в едно училище. Но това беше разочароващо за мен. Чувствах, че не е достатъчно.

Тогава се сетих за разпространената фраза „Цъфти, където си насаден“. Започнах да търся малките начини да покажа голяма любов. Сега изработвам насърчителни картички за хората, които се хранят в кухнята, приготвям благодарствени кошници за пощальоните, доброволците и хората, които работят в центъра, където е настанена майка ми. Освен това всеки ден публикувам молитви.

Не е важно колко голямо е служението ни. Всички можем да направим нещо, колкото и да е малко, за да носим Божията благодат в света.

 

Молитва: Господи на всички хора, води ни към начините, по които можем да споделяме Твоята любов с хората. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да споделям великата Божия любов по всякакви начини, дори с малки дела.

Ким Уитлок Сиск (Оклахома, САЩ)

 

Да се молим за: ДОБРОВОЛЦИТЕ В УЧИЛИЩЕ.

 

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply