По-силна от страха

Прочит: Йоан 20:24-29

 

„А вярата е даване на твърда увереност в онези неща, за които се надяваме, убеждения за неща, които не се виждат.“

(Евреи 11:1)

 

Един ден в църквата чух някой да казва „Вярата е по-силна от страха“. Това ми напомни за една трудна ситуация, в която със семейството ми се убедихме, че това е така.

Един ден дъщеря ни Ребека се обади, за да ни каже, че четиригодишният ѝ син Естебан е приет в болницата, защото има много високи чернодробни ензими. Той стана кандидат за чернодробна трансплантация. Разбира се, много се изплашихме, но обединихме силите си и знаехме, че за Бога няма нищо невъзможно. Цялото семейство имаше убеждение, че Той ще извърши чудо в живота на внука ми.

Възложихме цялата си вяра в Бога и Му поверихме своите страхове. А Той ни подкрепи. Всички заедно се радвахме и благодарихме на Бога, когато Естебан се възстанови напълно.

 

Молитва: Милостиви Боже, продължавай да ни подкрепяш със Своята благодат. Молим се така: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Когато потъна в отчаяние, Бог ще ми помогне да преодолея страховете си.

Видал Крус Росадо (Пуерто Рико)

 

Да се молим за: ДЕЦАТА, КОИТО ЧАКАТ ЗА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ.

 

 

Остави коментар

Live Reply