По-силни

Прочит: Исус Навин 1:1-18

„Заповядвам ти: бъди силен и смел; да не се плашиш и да не се страхуваш; защото Господ, твоят Бог, е с теб където и да идеш.“
(Исус Навин 1:9)

Преди няколко години ми откриха рак на гърдата и трябваше да премина през химиотерапия и няколко операции. Точно тогава ме съкратиха, а мъжът ми също изгуби работата си. Започнах да си мисля как ще оцеляваме. Чувствахме се толкова беззащитни. Въпреки тревогите бяхме много щастливи, защото едната ни дъщеря завърши колеж, а другата се омъжи.
През цялото време се молех Бог да ми позволи да остарея със съпруга си, да видя как дъщерите ми постигат своите мечти и един ден да се радвам на внуци. Когато се молех, чувствах мира на Святия Дух.
Три месеца след като разбрах, че съм болна, мъжът ми си намери нова работа, а в края на лечението си аз също открих прекрасна позиция. Днес изследванията показват, че съм напълно здрава. Дъщерите ни сбъдват своите мечти, а ние със съпруга ми се радваме на своя внук!
Също както заповяда на Исус Навин да бъде смел, Бог ми казва да не губя надежда. Сега вярата ми е още по-силна, защото знам, че Господ е с мен пред каквито и трудности да се изправям.

Молитва: Отче, благодарим Ти за дара на живота. Помогни ни да ценим всеки един ден. Амин.

Мисъл за деня: Няма да губя надежда, защото Бог винаги е с мен.
Бланка Лонгхърст (Тенеси)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ЛЕКУВАТ ОТ РАК.

Остави коментар

Live Reply