Победител!

Прочит: 1 Царе 17:37-50

 

„Облегни се на Господа и чакай Него…“

                                                         (Псалм 37:7)

 

Аз съм само на девет години, но вярата ми е много важна за мен. Също така обичам да играя футбол. Все още съм начинаещ и не мога да се справям с всичко достатъчно добре.

Един ден, докато се упражнявах да ритам топката, осъзнах, че животът ми с Бога е като футболната игра. Ако играе професионалист, е трудно да му вземеш топката. Той я владее, насочва я правилно и винаги я държи далеч от противниковите играчи. Ето така прави Бог – Той знае точно накъде да ме насочи, като ми помага да се справя с трудностите по пътя и да достигна целта. А целта е да Го обичам и да Му се покорявам, както и да изпитвам радостта и мира, които покорството носи. С Бога аз съм шампион!

 

Молитва: Боже, ние сме губещи без Теб. Но когато Ти позволим да ни водиш в „играта“ на живота, ще бъдем победители. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Този, Който ме е създал, ме обича и ме води към живот на победа.

Игнат Илюшонок (Беларус)

 

Да се молим за: МЛАДИТЕ ФУТБОЛИСТИ.

Остави коментар

Live Reply