Почитай баща си

Прочит: Евреи 12:7-11

 

„Освен това, имали сме бащи по плът, които са ни наказвали и сме ги почитали; няма ли повече да се покоряваме на Отца на духовете ни и да живеем?“

                                                                               (Евреи 12:9)

 

Баща ми беше пословичен със своята доброта. Той можеше да свали ризата от гърба си, за да ти я даде. Но когато веднъж го помолих да ми даде един долар, за да си купя играчка от една съученичка, той спокойно, но твърдо ми каза „Не“. Обясни ми, че играчката е желание, а не нужда.

На следващия ден, докато татко го нямаше вкъщи, аз отворих чекмеджето му, откраднах една монета и си купих играчката. Няколко дена по-късно, когато разбра, че монетата я няма, той веднага се сети кой я беше взел. Каза ми, че не е имало нужда да крада, защото мога да разчитам, че той ще ми осигури всичко необходимо. Татко беше много разочарован, но в края на разговора ми каза: „Въпреки всичко аз винаги ще те обичам“.

Когато се замисля как моят баща реагира на непокорството ми, си казвам, че неговата реакция е истински пример за любовта, която небесният ни Баща показва към всеки от нас, който е съгрешил и Го е разочаровал.

Бог казва: „Почитай баща си“ (Изход 20:12). Днес и всеки ден аз съм благодарна за примера на моя земен баща, както и благодаря на Небесния отец за любовта Му към мен.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за примера, който имаме в лицето на земните си родители, както и за Твоята безкрайна любов към нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Дори когато проявявам непокорство, Бог ме обича.

Сузане Остин-Хил (Флорида)

 

Да се молим за: БАЩИТЕ.

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply