Почивка

Прочит: Псалм 62:1-8

 

„А Той им каза: Елате вие сами на уединено място насаме и си починете малко.“

(Марк 6:31)

 

Често бързам да свърша толкова много неща, че започвам да се ядосвам, докато стигна до пълно изтощение. Графикът ми става все по-натоварен и понякога ми се иска да избягам на самотен остров.

В един такъв напрегнат момент чух Бог да ми говори чрез думите на Псалм 62: „Душата ми тихо уповава само на Бога“ (ст. 2). Как имах нужда от такава утеха! Зная, че истинският мир идва само от Господ.

За да придобия мир, започнах да отделям по 15 или 20 минути всеки ден, за да остана само с Бога. Времето и мястото бяха различни. Понякога излизах на открито, друг път сядах в някое тихо кътче. Споделях с Бога всичко от натоварения си ден.

Един следобед се запитах защо Той оставя хората да се изморяват. Вероятно щеше да е по-добре да бъдем сътворени неуморни и да нямаме нужда да възстановяваме своята енергия. Но си помислих, че умората може да е един от начините Исус да ни призовава към Себе Си. Когато се уморя, също като малките деца, имам нужда да отида при моя небесен Отец и да чуя Неговите думи: „Елате при Мен всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя“ (Матей 11:28).

 

Молитва: Създателю наш, благодарим Ти, че при Теб намираме почивка. Идваме отрудени и обременени, за да получим сила от Теб. Възстанови ни и ни укрепи със Своята любов. Амин.

 

Мисъл за деня: При Бога можем истински да си починем.

Дейв Бекуит (Калифорния)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е ПРИТИСНАТ ОТ СТРЕСА.

Остави коментар

Live Reply