Почувствай утехата

Прочит: Исая 40:1-5

 

„Утешавайте, утешавайте народа Ми, казва вашият Бог. Говорете по сърцето на Йерусалим и извикайте към него, че времето на воюването му се изпълни, че беззаконието му бе простено; защото взе от ръката Господня двойно наказание за всичките си грехове.“

                                                                                   (Исая 40:1-2)

 

Преди няколко месеца започнах да посещавам местния затвор, за да водя библейски уроци сред затворниците. Много от тях със седмици не виждат своите семейства, от дълго време не работят и видимо нямат никаква подкрепа. Представям си колко безпомощни се чувстват.

Пророк Исая казва думите, цитирани по-горе, за да даде надежда в една безнадеждна ситуация. Прочетох на затворниците този пасаж, казах няколко думи за него и завършихме с молитва. Спомням си тяхното изражение. Ние всички почувствахме присъствието на Божия Дух между стените на онази тясна стая. Почувствахме и друго – изцелението, което идва с вярата в Божието слово. Бог е навсякъде, където се намираме и може да говори дори на сърцата, изпълнени със страх и гняв.

Аз виждам промяната в тези хора всеки път, когато отида там. Ако вярваме в Бога, ще бъдем благословени. Утехата идва веднага щом отворим сърцата си за Него.

 

Молитва: Бъди с нас, Господи, дори когато сърцата ни сякаш са затворени. Давай ни утеха, когато се чувстваме самотни и изплашени. Амин.

 

Мисъл за деня: Утехата идва с познаването на Бога, Който винаги е близо до нас.

Ал Трукано (Небраска)

 

Да се молим за: ЗАТВОРНИЦИТЕ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply