Под крилата Му

Прочит: Псалм 119:103-105

 

„С перата Си ще те покрива; и под крилата Му ще се скриеш…“

(Псалм 91:4)

 

През август 1999 година, докато бях на работа в детската градина, получих телефонно обаждане, което промени живота ми. От рецепцията на моя лекар ми съобщиха: „Джан, докторът иска да говори с теб днес, трябва да доведеш и съпруга си“. Малко по-късно разбрах, че имам тумор колкото орех в мозъка, който трябва да бъде премахнат с операция. Бях шокирана, не можех до повярвам. Получих невероятна подкрепа от хора, които се молеха за мен по целия свят.

Години наред чета „Духовна манна“ всяка сутрин. Един ден, няколко седмици преди операцията, прочетох размишление върху Псалм 91:4. Порази ме представата за това как Бог е разперил крилата Си над мен и ме пази като орлица. С тази мисъл се подготвих за операцията. Когато излязохме в 4.30 сутринта, за да постъпя в болницата, си представях Божите крила над мен. Операцията беше успешна, а туморът се оказа доброкачествен. Шест месеца по-късно с благодарност се върнах на работа в градината.

От това изпитание научих, че Библията не е само сборник с истории и мъдри мисли. Тя е Божието слово на утеха, любов и милост, което ни води към изобилен живот.

 

Молитва: Небесни Отче, благодарим Ти за Твоето слово, което говори на всеки от нас. Помагай ни, когато го изучаваме, за да откриваме Твоето послание на любов. Амин.

 

Мисъл за деня: Кой образ, с който Библията описва Бога, ми носи утеха?

Джан Лайтън (Мейн, САЩ)

 

Да се молим за: ХОРАТА С МОЗЪЧНИ ТУМОРИ.

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply