Подарък

Прочит: Матей 22:34-40

 

„А Той му каза: „Да възлюбиш Господа, твоя Бог, с цялото си сърце, с цялата си душа и с всичкия си ум.“

(Матей 22:37)

 

Преди няколко години, по Рождество Христово със семейството на сина ми отидохме заедно да се насладим на „Фестивала на светлините“ – красивата светлинна декорация в града. Докато внуците ми се оглеждаха във всички посоки, единият от тях, който беше на шест, дойде при мен и ме попита: „Какво ли иска Исус за рождения Си ден?“. Неговата близначка бързо отговори: „Джак, Исус не иска подарък, иска да Го обичаме“.

Бях изумен от този отговор. Замислих се за многото християнски книги, които бях прочел – в никоя не бях откривал по-точно обяснение от простичкия отговор на моята внучка.

Прекрасно е да познаваме ученията на Църквата и да можем да обясним своята вяра, ако ни попитат. Но ако става дума за нашата преданост към Бога, моята внучка беше абсолютно права. Исус не иска от нас някакви определени действия, нито определено знание, нито подаръци. Иска да Го обичаме.

 

Молитва: Боже на любовта, благодарим Ти за дара на Твоя възлюбен Син. Помогни ни да показваме любовта си към Теб и към Него чрез начина, по който живеем. Амин.

 

Мисъл за деня: Любовта е най-големият дар, който можем да предложим на Исус, както и на хората.

Деуит Уотсън (Охайо)

 

Да се молим за: ДЕЦАТА, КОИТО НАУЧАВАТ ЗА БОГА.

 

Остави коментар

Live Reply