Подарък от дъщеря ми

Прочит: Второзаконие 7:7-9

 

„И така, да знаеш, че Господ, твоят Бог, е Бог, верният Бог, Който пази до хиляда поколения завета и милостта към онези, които Го обичат и пазят заповедите Му…“

(Второзаконие 7:9)

 

Когато дъщеря ми беше в детската градина, там организираха коледен базар. Един от най-хубавите щандове беше този, на който децата можеха сами да изберат подаръци за своите родители и близки. Там се допускаха само деца и си спомням, че надничах, за да видя как дъщеря ми избира подаръци за мен, баща си и брат си.

Когато настъпи Рождество, тя нямаше търпение да ми подари подаръка. Подаде ми го и каза гордо: „Избрах го сама, мамо!“. Отворих го и видях зелена жабка, която седеше на люлеещ се стол и четеше вестник със заглавие „Най-добрият дядо на света“. Много го харесах. И до днес – вече 25 години – малката жабка седи на една от лавиците в дневната.

Мисля, че Бог ни се радва по същия начин, когато Му даваме каквото можем, като служим на своите ближни, молим се и Го прославяме. Усилията ни не винаги дават най-добрия резултат, но когато го правим с любов, Господ ги приема и се радва. Жабката всеки ден ми напомня за любовта ми към моята дъщеря и за Божията любов към мен.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за любовта, с която ни даряваш. Нека сме Ти верни винаги, във всичко, което казваме и правим. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог се радва на всичко, което правя за Него.

Андреа Уороник (Кънектикът, САЩ)

 

Да се молим за: ДЕЦАТА В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply