Подарък в точното време

Прочит: Матей 8:23-27

 

„Тогава се приближиха, събудиха Го и казаха: Господи, спаси ни! Загиваме (…) Тогава стана, смъмри ветровете и вълните и настана голяма тишина.“

(Матей 8:25-26)

 

Преди да почине, сестра ми ми изпращаше испанското издание на „Духовна манна“. Миналото лято ми го изпрати една жена от църквата. Преди не знаех какъв източник на благословение и сила може да е то.

На 20 септември 2017 г. Пуерто Рико беше ударен от урагана „Мария“. Със семейството ми прекарахме 16 ужасни часа скрити вкъщи и през това време се молехме на Бога. Трудно могат да се опишат с думи следващите седмици и месеци. Но всяка сутрин отварях „Духовна манна“, защото знаех, че там ще открия послание на сила и благословение. Божите думи ни подкрепяха, докато чакахме на дългите опашки за храна, вода и газ, за да се подсигурим за дните на тъмнина. Молитвеното ръководство беше прекрасна възможност да споделям Божията любов със семейството си, особено с моя син. През това време той подготвяше докторската си дисертация и се притесняваше, защото не знаеше как ще продължи обучението му. Четенето на Божието слово всеки ден възстановяваше духа ни и виждахме, че нещата ще се оправят. Знаехме, че можем да продължим, защото Бог е близо до нас.

 

Молитва: Вечни Боже, Ти чуваш молитвите ни, когато викаме към Теб за помощ. Давай ни сила, за да се изправим пред трудностите. Молим се в името на Исус Христос. Амин.

 

Мисъл за деня: Божието прибежище е по-силно от всяка буря.

Кармен Гонзалес-Бело (Пуерто Рико)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ СЛЕД УРАГАН.

 

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

Остави коментар

Live Reply