Подарък

Прочит: Ефесяни 2:1-10

 

„Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от самите вас; това е дар от Бога.“

                                                                            (Ефесяни 2:8)

 

След ревматична треска в детската си възраст майка ми не е очаквала да доживее до 20 години, още по-малко си е представяла, че някой ден ще се омъжи и ще отгледа деца. Но тя прескочи шейсетте и видя 21 внуци. Като последното от шест деца, аз виждах как всеки път при новината за очаквано внуче, майка ми започваше да плете чорапки и дрешки.

Шест години след като тя почина, най-голямата ми сестра дойде на гости. Тя ни донесе подарък по повод на радостната новина, че и ние очакваме бебе. С усмивка ни каза, че подаръкът е от мама. Ние с голямо вълнение разопаковахме ценния дар от някой, който от години не е на този свят, но който ни обичаше много. Мама беше приготвила същите дрешки и за нас и ги беше оставила на сестра ми, за да ни ги даде в подходящия момент.

Подаръкът от моята майка ми напомни, че всички ние получаваме великия дар на Христовата жертва дори векове след като Исус умря на кръста. Но никой дар не може да достигне до получателя си, ако не бъде приет от него. Нека винаги, когато даваме, да мислим за най-големия дар, който сме получили – Исусовата смърт на кръста.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че ни даваш толкова много, без по никакъв начин да сме го заслужили. Амин.

 

Мисъл за деня: Нищо не може да се сравнява с дара на спасението.

Джери Моурър (Калифорния)

 

Да се молим за: СЕМЕЙСТВАТА, КОИТО ОЧАКВАТ ДЕТЕ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply