Поддържай огъня

Прочит: Матей 13:1-8

„А други паднаха на добрата земя и дадоха плод – кое стократно, кое шестдесет, кое тридесет. Който има уши да слуша, нека слуша.“
(Матей 13:8-9)

Когато децата ни бяха малки, много обичаха заедно да палим бенгалски огън. Те се радваха на искрите, които той оставяше във въздуха, особено когато навън беше тъмно. Макар че доставя голяма радост, бенгалският огън бързо угасва. Всеки път, когато светлинката започваше да премигва, на лицата на децата се изписваше разочарование.
Понякога радостта от това, че сме станали християни или че сме преживели духовно пробуждане, прилича на бенгалския огън. Тя избухва изведнъж, но ако остане само емоция, бързо гасне. Пълноценното християнско преживяване трябва да прилича не на бенгалския огън, а на истинския огън, който топли. Отнема време и усилия да дисциплинираме духовния си живот, така че огънят в нас да продължи да гори, но докато имаме желание да го поддържаме, той няма да угасне. Можем да поддържаме този огън с четене на Библията, молитва, размишление и споделяне на Божията любов. Ако не спираме да го правим, винаги ще чувстваме топлината на Божието присъствие.

Молитва: Боже, помогни ни да разпалваме огъня на вярата, така че да останем посветени на Теб. Амин.

Мисъл за деня: Ще започна и завърша този ден с Христос.
Дейвид Маккейн (Луизиана)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ПОСТАВЯ НАЧАЛОТО НА НОВ ДУХОВЕН НАВИК.

Остави коментар

Live Reply