Подготвени

Прочит: 2 Тимот. 2:15-21

 

„Затова, препашете се през кръста на вашите помисли. Бъдете въздържани и имайте пълна надежда за благодатта, която ще ви се даде, когато се яви Исус Христос.“

                                                                                       (1 Петр. 1:13)

 

Очакваше се понеделникът да бъде слънчев и топъл, затова аз реших да поработя в градината. Но в понеделник сутринта нямаше и следа от градинарските ми принадлежности. Търсих навсякъде и открих само една от ръкавиците си. Естествено, планът се провали.

Също както е важно да сме подготвени за ежедневната си работа, така трябва да се подготвяме психически и духовно за християнското си служение. Не винаги знам какво ще трябва да извърша за Бога през предстоящата седмица или през деня, но ще е много по-добре, ако съм предварително подготвена да служа, като се моля, чета Неговото слово и очаквам да открия каква е волята Му. Подготовката винаги ни прави по-добри и покорни служители.

Преди известно време почувствах, че трябва да се обадя на майката на един от приятелите на сина ми, за да го поканя на едно църковно събиране. Обадих се, като предварително се подготвих в ума си за разговора. Момчето дойде, хареса му много и каза, че би дошъл отново.

Бог приема с радост нашите усилия и ни възлага да бъдем сеячите, които да разпространяват семената на вярата в този свят.

 

Молитва: Боже, помогни ни да подготвяме себе си, за да можем да изпълним вярно Твоя призив за служение. Амин.

 

Мисъл за деня: Ще се подготвям, за да отговоря вярно на Божия призив.

Ким Хармс (Айова)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ЛЕСНО СЕ ОБЕЗСЪРЧАВА.

Остави коментар

Live Reply