Подкрепяща десница

Прочит: Псалм 139:1-12

 

„Ако взема крилата на зората и се заселя в най-далечните краища на морето, и там ще ме води ръката Ти и Твоята десница ще ме държи.“

(Псалм 139:9-10)

 

През 2014 година със семейството ми се преместихме от Пакистан в Канада. Въпреки че не живеехме зле в родината, някои неща в държавата ни накараха да вземем това трудно решение. Много се притеснявах как ще се настаним и ще свикнем с новия си живот. Молехме се Бог да ни помогне.

Рано сутринта в деня на полета, докато чакахме на летището, се загледах в крилата на самолета. Мислите ми се насочиха към цитираните днес библейски стихове. Почувствах силна увереност, че Божията десница ще продължи да ни пази. Тогава тревогата отстъпи на мира.

През първите няколко години се изправяхме пред сериозни предизвикателства. Въпреки това Божието водителство, грижа, сила и подкрепа бяха видими чрез щедростта на приятелите ни от църквата. С жена ми си намерихме работа по професията, а синовете ни се справяха добре в училище.

Дори в най-трудните ситуации, ако не спираме да се надяваме на Бога, ще чувстваме Неговата подкрепяща десница. Тя ще ни води и насърчава, ще ни пази и ще се грижи за нас.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за Твоето водителство, сила и подкрепа, каквото и да се случва в живота ни. Амин.

 

Мисъл за деня: Божията любов и грижа за мен нямат граници.

Зафар Икбал (Канада)

 

Да се молим за: ЕМИГРАНТИТЕ.

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply