Подновена вяра

Прочит: Битие 7:11-24

 

„Дъгата ще бъде в облака; и ще я гледам, за да си напомням вечния завет между Бога и всичко живо от всяка твар, което е на земята.“

                                                                                          (Битие 9:16)

 

През големия прозорец в моята родна къща можехме да наблюдаваме разразяването на бурите над обширното поле. Първо виждахме тъмния облак на хоризонта, който с приближаването си ставаше все по-голям и мрачен. Светкавиците в далечината скоро предизвикваха тътен, а усилващият се вятър гонеше птиците. Накрая над нас се изсипваше пороен дъжд. Когато бурята утихнеше, небето бързо се проясняваше и често изгряваше дъга. Винаги съм се наслаждавал на аромата след дъжда – на чиста и свежа земя.

Великият пост е време, което ми напомня онези бури в детството. В началото сякаш настъпва мрак, но после светлината надделява. Постът ни предизвиква да обърнем погледа си навътре. Той е време, в което трябва да слушаме Бога, да четем Неговото слово с по-дълбоко разбиране и търпеливо да се молим за целия свят. Такава духовна дисциплина може да е сериозно изпитание, но тя дава възможност Святият Дух да ни променя. Спазването на Великия пост усилва нашата вяра и ни дава ново начало.

 

Молитва: Любящи Боже, нека бъдем по-старателни във всичко, което усилва нашата вяра през този период на пости. Амин.

 

Мисъл за деня: Времето на Великия пост може да обнови моята вяра.

Ричард Гарланд (Роуд Айлънд)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е РЕШИЛ ДА СПАЗВА ВЕЛИКИЯ ПОСТ.

Остави коментар

Live Reply