Подновено доверие

Прочит: Псалм 119:9-16

„Как ще очисти младежът пътя си? – Като му отдава внимание според Твоето слово.“
(Псалм 119:9)

Аз съм от Китай и уча в САЩ, където живея в дома на семейство, което приема студенти чужденци. Преди известно време обаче направих голяма грешка и изгубих тяхното доверие. Признах си и приех да изтърпя своето наказание. В продължение на два месеца нямах право да участвам в някои извънкласни занимания, които обичах. Беше тежък период и се молех Бог да ми прости. Исках Той да ми помогне да премина през това и да ми върне доверието на семейството и приятелите. В края на тези два месеца моите домакини решиха да ми дадат втори шанс да стана отново отговорен член на семейството.
Разбрах, че ако отворим сърцата си, Бог ще ни говори и ще ни води. Той ще ни дава сила във всички трудности и ще ни прости прегрешенията. Псалм 119:9 ми напомня, че ако не се отклоняваме от Божия път, особено ако спазваме заповедта да обичаме своите ближни, ще се приближаваме все повече до това, което Бог иска да бъдем.

Молитва: Любящи Боже, води ни в Твоя път на доброта и истина. Ако се препънем, ще се доверим на Твоята прощаваща благодат, за да получим втори шанс. Амин.

Мисъл за деня: Божията прошка ни показва отново пътя, когато сме отчаяни.
Рейна Зонг (Северна Каролина)

Да се молим за: СТУДЕНТИ, КОИТО СА НАСТАНЕНИ В ПРИЕМНО СЕМЕЙСТВО.

Остави коментар

Live Reply