Подражание

Прочит: Ефесяни 4:30-5:2

 

„И така, бъдете подражатели на Бога като възлюбени чада и ходете в любов, както и Христос ни възлюби и предаде Себе Си за нас принос и жертва на Бога за благоуханна миризма.“

                                                                               (Ефесяни 5:1-2)

 

Нашият двегодишен син Кейлъб много обича да ни имитира. Любимата му игра е да обува чехлите и обувките ни и да се опитва да ходи с тях из къщата. Много иска да чисти с прахосмукачката, да почиства снега на двора, изобщо всичко, което правят мама и татко. Той повтаря и нашите изречения, като перфектно имитира дори интонацията.

Желанието да прилича на своите родители е характерно за всяко дете. Специалистите твърдят, че това желание у децата ги учи на много важни неща, които остават в тяхното съзнание през целия им живот.

Когато наблюдаваме Кейлъб, на нас ни е по-лесно да разберем думите на апостол Павел от Ефесяни 5:1. Бог е нашият Небесен баща и е съвсем естествено да искаме да Му подражаваме. Само така ще се научим да живеем пълноценно.

Учим се как да обичаме хората: както Бог ги обича. Учим се на милост, щедрост, простителност, като се упражняваме в тези добродетели всеки ден. Колкото повече подражаваме на Бога, толкова по-лесно ни става.

Само чрез подражание на Христос можем да станем Негови деца.

 

Молитва: Небесни отче, изпълвай ни със синовния стремеж да приличаме на Теб. Приближавай ни към Себе Си и ни изпълвай със Своята любов, за да достига тя до другите чрез нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Приличам ли на Христос в думите и делата си?

Анита Дуале (Минесота)

 

Да се молим за: ДА ОТРАЗЯВАМ БОЖИЯТА ЛЮБОВ В ТОЗИ СВЯТ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply