Поглед, отправен към Бога

Прочит: 2 Коринтяни 4:16-18

„… защото с вярване ходим, а не с виждане…“
(2 Коринтяни 5:7)

След три години мъчително лечение явно постигнахме някаква стабилност в състоянието на зрението ми. Мислейки, че трябва да си сменя диоптъра, си запазих час. По време на прегледа лекарят ми каза: „Проблемът не е в диоптрите, през последната година макулната дегенерация е прогресирала“. Много се натъжих. Зрението ми никога нямаше да се подобри и нови очила нямаше да помогнат.
Споделих болката си с приятели, които се бяха молили за мен. Няколко човека ми казаха мисли и стихове от Библията, но най-много ме впечатли един стих от християнска песен: „Ден след ден, мили Боже, за три неща се моля: да виждам по-ясно, да Те обичам повече и да Те следвам по-добре, ден след ден“. Да, трябваше да насоча погледа си към Бога – да Го виждам по-ясно! Сега съм сложила тези думи на бюрото си и мисля за тях всеки ден.
Естествено, ние не виждаме Бога с физическите си очи, но Го „виждаме“, когато се молим, четем Библията и общуваме с други християни. Чрез всичко това можем да се приближаваме към Бога, Който винаги е близо до нас.

Молитва: Боже, учи ни погледът ни да е насочен към Теб и ни приближавай към Себе Си всеки ден. Амин.

Мисъл за деня: Когато погледът ми е насочен към Бога, ще е бистър.
Джанет Сийвър (Канада)

Да се молим за: ХОРА, КОИТО СТРАДАТ ОТ МАКУЛНА ДЕГЕНЕРАЦИЯ.

Остави коментар

Live Reply