Поискай помощ

Прочит: Еклисиаст 4:9-12

 

„По-добре са двама, отколкото един, понеже те имат добра награда за труда си…“

                                                                                          (Еклисиаст 4:9)

 

Когато приятелката ми Сузи предложи да ни покаже как да сгъваме стари книги под формата на сърце, веднага се съгласих. Но скоро мечтата ми да сътворя нещо красиво се замени с неприятните спомени от часовете в седми клас, в които бях единственото момиче със зрителни проблеми. Въпреки това за нищо на света нямаше да се откажа.

Реших, че ще правя сърца от книги дори ако се наложи да не спя през нощта. Беше ми трудно да се справя с модела, но имах добри приятелки, които ми помагаха. Всеки път, когато си помислях, че вече мога да се справя и сама, разбирах, че още помощ няма да е излишна. Накрая получих аплодисменти.

Докато се радвах на прекрасния резултат, си помислих, че мога да се справя въпреки проблемите със зрението, но ако поискам помощ. Колко пъти се е налагало да помоля за помощ в ситуации, които са много по-сложни от проекта с книгите? Когато Бог ни призовава да извършим нещо, което е трудно за нас, трябва да преглътнем гордостта си, да Го помолим за помощ и да поискаме подкрепата на своите ближни. Съчетаването на смирение и упоритост води до много добри резултати.

 

Молитва: Господи, давай ни смирение, за да търсим помощ, когато не можем да са справим сами. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато Бог ме призовава да направя нещо трудно, мога да помоля за помощ.

Жанет Ханском (Калифорния)

 

Да се молим за: ХОРАТА СЪС ЗРИТЕЛНИ ПРОБЛЕМИ.

Остави коментар

Live Reply