Покана

Прочит: Лука 14:15-24

 

„… Блажен онзи, който ще яде хляб в Божието царство.“

(Лука 14:15)

 

Веднъж, докато бях в Индия и бях отседнала у жена на име Налини, дойде един човек – Кумар – който трябваше да ни помогне при организацията на музикален уъркшоп. Налини го покани да остане за обяд. Той първо отказа, но не си тръгна. Тя му приготви място и сервираха обяда, приготвен от нейната снаха.

Кумар каза: „Откакто жена ми ме напусна преди няколко години, се храня на ресторант. Всеки си има вкус, но няма по-вкусно от сготвеното у дома. Обикновено отказвам покани за обяд, но всъщност много обичам домашната храна“. „Може да идвате по-често“ – отвърна снахата на Налини. Бях впечатлена от нейната искрена и топла покана към човек, когото вижда за първи път.

Исус обръща внимание на гостолюбието. В Лука 14 Той разказва за човек, който дал голяма вечеря и поканил гости, а в Матей 11:28 казва: „Елате при Мен всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя“.

Всеки, който отива при Исус, е приет с радост. Защо се притесняваме? Исус обича всички нас безкрайно и ни предлага общение с Него, което ще промени живота ни.

 

Молитва: Господи Исусе, благодарим Ти, че ни каниш на Своята трапеза. Идваме такива, каквито сме, и Те молим да живееш и царуваш в нас. Амин.

 

Мисъл за деня: С кого мога да споделя Христовата любов днес?

Линда Самюъл (Шотландия)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е САМОТЕН.

Остави коментар

Live Reply