Покажи милост

Прочит: Колосяни 3:12-17

 

„Хвърли хляба си по водата, защото след много дни ще го намериш.“

                                                                         (Еклисиаст 11:1)

 

Веднъж, когато бях малка и играехме отборна игра, мен изобщо не ме избраха. Останахме само две момичета и другото беше избрано вместо мен. Беше ми много обидно. Но Черил, едно от момичетата от другия отбор, каза: „Ела, Дженифър, можеш да бъдеш от нашия отбор“.

Двадесет години по-късно видях Черил в един ресторант. През годините често съм си мислела за нея, защото тя направи много за мен в онзи ден. Тя ме включи в играта. Заяви, че съм достатъчно добра, за да играя. Толкова се развълнувах, че не можех да се сдържа. Отидох при нея и ѝ благодарих за смелата постъпка. Тя обаче изобщо не си спомняше случая, макар че позна лицето ми. Това нямаше никакво значение за мен. Аз помнех и бях благодарна.

Еклисиаст ни казва, че милостта, която проявяваме, може да ни се връща. Дори малките постъпки на доброта имат силата да променят нечий живот. Милостта ни е хлябът, който хвърляме по водата, и може би един ден този, който го е получил, ще дойде при нас, за да ни сподели, че постъпката ни е променила живота му. Добрите ни дела ни помагат да носим Божията любов на хората в този свят.

 

Молитва: Боже, помогни ни да бъдем добри във всичко, което правим, и да виждаме кой се нуждае от помощ. Амин.

 

Мисъл за деня: „Бъдете един към друг благи“ (Ефесяни 4:32).

Дженифър Джонсън (Кентъки)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ ОТХВЪРЛЕНИ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply