Поколение след поколение

Прочит: Евреи 13:1-3, 15-16

 

„Във всичко ви показах, че като се трудите така, трябва да помагате на немощните и да помните думите на Господ Исус, как Той е казал: По-блажено е да дава човек, отколкото да получава.“

(Деяния 20:35)

 

Като малка много обичах да наблюдавам как мама приготвя вкусно ястие, прясно изпечен хляб и подноси с ароматни сладки. Преди вечеря тя слагаше от всичко това в специални кошници, които носеше на нуждаещите се хора от нашия квартал.

Един ден попитах мама защо е необходимо да правим това, а тя ми каза: „Винаги помни, че радваме Бога, когато даваме на хората, и че е по-блажено да даваш, отколкото да получаваш“. Тези думи останаха завинаги в ума и сърцето ми.

Преди известно време се радвах на срещата с осемгодишната ми внучка. С нея седнахме в градината, която беше пълна с жълъди от дъба, и тя ми сподели, че класът ѝ организира благотворителна акция за хора в нужда и затова събират средства. Аз предложих да ѝ помогна финансово, ако тя ми помогне да почистя градината от жълъдите. Докато вършеше своята работа, тя ми каза, че има мечта – да развие успешен бизнес и да дава половината от печалбата си на бедните хора. Аз отвърнах: „Винаги помни, че радваме Бога, когато даваме на хората, и че е по-блажено да даваш, отколкото да получаваш“. Тя ме погледна е каза просто: „Знам“. Думите на моята майка продължават да служат за насърчение.

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, за родителите, които са ни дали добър пример, и за възможността да го споделим със своите деца и внуци. Амин.

 

Мисъл за деня: С кого ще споделя Божите благословения днес?

Флорънс Аперсън (Вирджиния)

 

Да се молим за: СВОИТЕ БЛИЖНИ.

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply