Поколение след поколение

Прочит: Псалм 78:1-4

 

„Понеже си припомням за твоята нелицемерна вяра, която първо се намираше у баба ти Лоида и у майка ти Евникия, а както съм уверен, и у теб.“

(2 Тимот. 1:5)

 

Попитах сестра си дали знае колко дълго мама е чела португалското издание на „Духовна манна“. Тя ми отвърна: „Винаги“. Спомнихме си, че когато бяхме деца, винаги имахме малко домашно богослужение. Някой от нас прочиташе цитата от Библията, друг – молитвата и мисълта за деня, които всички повтаряха, а накрая някой завършваше с молитва. Това време ми липсва и си спомням с радост за него. Моите родители приемаха много сериозно думите от Притчи 22:6: „Възпитавай детето отрано в подходящия за него път и то няма да се отклони от него дори когато остарее“.

Мама работеше дълги години като разпространител на „Духовна манна“. Когато възрастта ѝ напредна, тя възложи тази отговорност на една своя племенница. Семейството ми разпространява духовното ръководство поколение след поколение. Аз обикновено откъсвам някои страници, които са ме насърчили, за да ги споделя и с други: на бензиностанцията, на колегите в училище. Когато не нося нищо от „Духовна манна“, хората ме питат: „Къде са онези листчета с истории?“. Щастлива съм да споделям вярата си и радостта, която това молитвено ръководство е донесло на моето семейство.

 

Молитва: Любящи Боже, благодарим Ти за възможността да Те познаваме. Благославяй всички, които четат и работят за „Духовна манна“, както и тези, които все още не знаят за нея. Молим се в името на Исус Христос. Амин.

 

Мисъл за деня: С кого ще споделя своята история на вярата днес?

Джоули Гримбос Маркес Соуса (Бразилия)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО РАЗПРОСТРАНЯВАТ „ДУХОВНА МАННА“.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply