Полезният страх

Прочит: Битие 50:15-21

 

„Но знаем, че всичко съдейства за добро на тези, които обичат Бога, които са призовани според Неговото намерение.“

                                                                            (Римляни 8:28)

 

На 60-годишна възраст, след 21-месечна присъда, се приготвям да изляза от затвора. Спомням си отчаянието и страха, които чувствах, когато влизах. Бях гневен и много огорчен. Жена ми поиска развод. Изгубих всичко, което имах. Но открих Бога и започнах да научавам това, което Йов и Йосиф бяха научили: във време на голяма беда Бог не ни изоставя. Напротив, точно в такива моменти Той е по-близо от всякога.

Библейските разкази за героите на вярата са доказателство, че когато се изправяме срещу бедите, вярата ни расте. Бог използва тези неприятни моменти, за да изгради нашия характер и да заздрави вярата ни. Всъщност, ние търсим Бога най-истински, когато преминаваме през долината на мрачната сянка. Тогава Той е най-близо до нас. Страхът заздравява вярата.

Господ очаква моя искрен зов за помощ. Той използва престоя ми в затвора, за да заздрави моята вяра и да изгради характера ми така, както никога не съм си представял. Бог винаги е готов да ни утеши и да ни даде нова сила.

 

Молитва: Боже, ние понякога забравяме обещанието Ти, че ще бъдеш с нас и ще ни подкрепяш. Прости ни и ни помогни да растем във вярата. Амин.

 

Мисъл за деня: Страховете могат да ни приближат към Бога.

У. Клаймър (Оклахома)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ИЗЛИЗАТ ОТ ЗАТВОРА.

 

 

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

Остави коментар

Live Reply