Помирение

Прочит: Ефесяни 4:30-5:1

 

„… бъдете един към друг благи, милосърдни; прощавайте си един на друг, както и Бог в Христос е простил на вас.“

                                                                               (Ефесяни 4:32)

 

Със съквартирантката ми в колежа, Джинджър, бяхме неразделни. Поръчвахме си общи ястия, ходехме си на гости, споделяхме най-съкровените си тайни и посещавахме една и съща църква.

След като завърших университет в чужбина, аз реших да се запозная и с други църкви и тогава Джинджър се дистанцира от мен. Тя направо ми заяви, че щом ходим в различни църкви, повече не можем да сме приятелки. Чувствах се наранена и разочарована, исках тя да промени решението си. Как можеше да разваляме приятелството си заради такова нещо!

Месеци по-късно разбрах, че църквата, в която ходеше моята приятелка, насърчаваше хората да се чувстват изключителни. Благодарих на Бога, че ми е отворил очите по-рано, макар че страдах заради приятелката си. Продължих да се моля за Джинджър, пращах й стихове от Библията, много исках да възобновим приятелството си.

Получих отговор шест години по-късно. Тя пишеше, че съжалява. Беше напуснала онази църква и бе осъзнала, че за Бога всички сме ценни и че Неговата милост е за всички християни по целия свят. Аз ѝ простих и сега се радваме отново на своето приятелство. Божията всеобхватна любов ни дава сили да прощаваме и да се помиряваме.

 

Молитва: Боже, помагай ни да си прощаваме. Възстановявай накърнените взаимоотношения и ни учи да обичаме всички човеци. В святото Христово име се молим. Амин.

 

Мисъл за деня: Нека си прощаваме, както Бог е простил на нас.

Сузи Бейкър (Южна Каролина)

 

Да се молим за: ПРИЯТЕЛИ, КОИТО СА СЕ ОТЧУЖДИЛИ.

Остави коментар

Live Reply