Помниш ли кога…?

Прочит: Псалм 107:1-9

 

„Само внимавай и усърдно пази душата си, да не би да забравиш делата, които си видял, и да не би да ги забравиш през всички дни на живота ти…“

                                                                         (Второзаконие 4:9)

 

„Помниш ли, когато…?“ Този въпрос задавахме на нашата племенница по време на празника за 21-вия ѝ рожден ден. Бяхме си направили списък с 21 важни събития от досегашния ѝ живот: нейния първи опит да направи торта, първата ѝ среща с момче, постъпването в колежа и други подобни събития. Заедно се забавлявахме, докато си припомняхме подробностите. Беше прекрасно преживяване за семейството и приятелите. „Не мога да повярвам, че помните всичко това!“ – повтаряше нашата племенница, докато ни прегръщаше и целуваше.

Мисля, че списъците са много добър начин да запазим спомените живи. Някои ни подсещат за неща, които трябва да направим; други за неща, които да купим; можем да си направим и списък с необходимото за месеца, за да не надвишим своите възможности.

Списъкът може и да заздрави нашата вяра: когато си записваме нещата, които Бог е извършил за нас; когато си припомняме молитвените си нужди и виждаме тези, на които сме получили отговор от Него; когато записваме библейски стихове. всичко това може да ни помогне да помним – кога Божието присъствие е било най-осезателно в нашия живот.

 

Молитва: Отче, благодарим Ти за Твоето присъствие в живота ни. Помагай ни да споделяме и с други Твоите чудни дела. Амин.

 

Мисъл за деня: Споменът за моментите, в които сме усещали Неговата вярност, ни помага да се доверяваме на Бога и в бъдеще.

Доротея Лав (Калифорния)

 

Да се молим за: СЕМЕЙСТВАТА.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply