Помощ

Прочит: 1 Петрово 5:5-7

 

„Когато минаваш през водите, с теб ще бъда, и през реките – те няма да те потопят…“

(Исая 43:2)

 

Понякога се чувствам отчаян – при толкова много промени в кратък период от време, с толкова неизпълнени ангажименти и толкова неуредени проблеми. Съзнавам, че има моменти, в които съм толкова безпомощен, че не мога да направя нищо. Просто стоя и бездействам.

В църквата, в която съм пастор от няколко години, се чувствах страшно изморен. Един добър приятел забеляза състоянието ми, повика ме и ми каза: „Тази църква не съществува от месец или от година. Направи какво е по силите ти, а за останалото кажи на другите и остави на Бога“. В началото не приемах този съвет сериозно, но колкото повече се замислях, толкова повече го разбирах.

Споделянето и молитвата са добра помощ във време, когато чувстваш, че не можеш да се справиш със собствени сили. Споделянето на проблемите означава, че те няма да бъдат подминати. Молитвата оставя на Бога да стори това, което не е по нашите сили. Вероятно Той има предвид друг човек или друг начин за разрешаване на проблема. Като забелязваме проблемите и се молим за тях, ние поверяваме себе си и другите на Божията грижа  и показваме готовността си да бъдем Божи съработници.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти, че ни помагаш, когато се чувстваме безсилни да разрешим всичките си проблеми. Помагай ни да разберем, че не всяка работа е наше задължение. Амин.

 

Мисъл за деня: С какво Бог ме призовава да не се занимавам днес?

Майкъл Сандърс (Мичигън)

 

Да се молим за: СМИРЕНИЕ ДА ПОМОЛИМ ЗА ПОМОЩ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply