Помощ на място

Прочит: Яков 2:14-17

„Исус му каза: Лисиците си имат леговища и небесните птици гнезда, а Човешкият Син няма къде глава да подслони.“
(Лука 9:58)

По време на ежегодното ни зимно пътуване до Калифорния тази година времето беше нетипично студено и дъждовно. Имаше много бури, които предизвикаха наводнения на различни места. В църквата, която посещаваме там, разбрахме за един център за бездомни, който работи от януари до март, за да подслонява хора през нощта, когато става студено и вали. Там те получават храна, място за преспиване и обяд за следващия ден.
Ние с мъжа ми, както много други хора, даряваме редовно на подобни центрове, но това беше една прекрасна възможност да помогнем на момента. Сервирахме, разговаряхме с посетителите и се включихме в почистването. Така се запознахме с хора, които иначе никога не бихме срещнали. Сега можем да ги поздравим по име на улицата или да се помолим за тях.
Исус ни призовава да обличаме, храним и посещаваме своите братя и сестри. Той казва: „Понеже сте направили това на един от тези най-малки Мои братя, на Мен сте го направили“ (Матей 25:40).

Молитва: Господи, помагай ни да посрещаме нуждите на хората около нас. Нека не забравяме, че всичко, което правим за тях, го правим за Теб. Амин.

Мисъл за деня: Каквото добро направя за някого, правя го за Бога.
Каролин Лий Парди (Вирджиния)

Да се молим за: СОЦИАЛНИТЕ СЛУЖЕНИЯ В МОЯТА ЦЪРКВА.

Остави коментар

Live Reply