Помощ

Прочит: Матей 11:28-30

 

„Елате при Мен всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя.“

                                                                               (Матей 11:28)

 

Както много други хора на моята възраст, аз се грижа за своите родители. След като брат ми се премести в друг град, цялата грижа за нашата майка е поверена на мен. Много се старая, за да ѝ осигуря всичко, от което се нуждае. Ситуацията е допълнително усложнена от факта, че с нея никога не сме били в добри взаимоотношения, но мое задължение е да я гледам сега.

Въпреки всичките ми усилия не винаги е лесно да се справя с тази задача, защото имам и свое семейство, към което съм отговорна, както и някои здравословни проблеми, които допълнително ме натоварват. Когато погледна към всичко, което ме очаква, се чудя откъде да започна. Да се погрижа за дома си, да отида при майка ми? А може би е най-добре да се моля Бог да ми даде мъдрост? Когато се чувствам изтощена, думите от Матей 11:28 ми действат много успокоително.

Благодарна съм на Бога, защото Той винаги е готов да ми даде утеха и увереност, че мога да продължа напред. Светът може да ме попита защо не правя повече, но Бог знае, че аз давам всичко, на което съм способна. Бог е моят пристан, когато грижите станат твърде много.

 

Молитва: Благодарим Ти, Господи, че си с нас и ни даваш утеха, когато сме изтощени от грижи. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог дава утеха, само трябва да Го помолим.

Сузи Хофман (Охайо)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ СИ РОДИТЕЛИ.

 

Остави коментар

Live Reply