Пост

Прочит: Исая 58:6-12

 

„Господ ще те води всякога, ще насища душата ти в суша и ще дава сила на костите ти…“

                                                                               (Исая 58:11)

 

Докато излежавам присъдата си в затвора във Флорида, се възползвам от възможността да постя редовно. Постът за мен се е превърнал в служение. Винаги се обръщам към Святия Дух с думите: „На кого да дам храната си днес?“. Много често Той ми посочва някой, който не е християнин, или непознат човек.

Понякога съм си мислел дали като отстъпвам храната си на други хора, не правя грешка, но когато погледна в очите на човека, на когото подавам своята табла с пожелание Бог да го благослови, съм убеден, че водителството на Духа винаги е правилно. Повечето затворници не са свикнали да получават добро отношение. Благодаря на Бог, че ми позволява да покажа такова.

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, че ни позволяваш да показваме милост по неочаквани начини. Води ни, за да се грижим един за друг, както Ти се грижиш за нас. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Божият Дух действа дори зад стените на затвора.

Ланс Ек (Флорида)

 

Да се молим за: ЗАТВОРНИЦИТЕ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply