Постоянни в молитва

Прочит: Лука 18:1-8

 

„… като се молите в Духа на всяко време с всякаква молитва и прошение, бодърствайте в това с неуморно постоянство и молба за всички светии.“

(Ефесяни 6:18)

 

Здравето на моята майка се влошаваше все повече заради пневмония. Всяка нощ очаквахме най-лошото. През нощта кашлицата ѝ беше най-мъчителна. Това състояние продължаваше вече трета година, а аз се питах защо добрите хора страдат така. Тя посети много болници и потърси помощ от всякакви лекари, но състоянието ѝ беше допълнително усложнено от няколко съпътстващи сериозни заболявания – хепатит, диабет и високо кръвно налягане.

Мама ме изумяваше. Вместо да се оплаква, тя постоянно се молеше. Всяка нощ, докато се бореше с кашлицата, тя се молеше да оздравее. И това се случи. Нашите сърца бяха толкова окрилени от чудото на изцелението и силата на молитвата! Днес, четири години по-късно мама няма пневмония. Тя спи спокойно, не кашля и благодари на Бога за това, което извърши за нея.

В цитирания по-горе стих апостол Павел ни казва винаги да постоянстваме в молитва. Дори когато сме отчаяни, Бог чува нашите молитви и ни обгръща със Своята любов.

 

Молитва: Изцерителю, чуй молитвата на тези, които страдат заради болести. Амин.

 

Мисъл за деня: Ще постоянствам в молитва.

Нуакухе Емека (Нигерия)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СТРАДАТ ОТ СЕРИОЗНО ЗАБОЛЯВАНЕ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply