Постоянствайте в молитва

Прочит: Йоан 15:1-11

 

„Постоянствайте в молитва и бдете в нея с благодарение.“

(Колосяни 4:2)

 

Ние се радваме на присъствието на един приятел от Китай, когото посрещаме в дома си по програмата за обмяна на студенти. Той е много развълнуван от предстоящите лекции и престоя в нашето семейство. Всяка вечер, точно в 19.30 младежът се прибира в стаята си, защото разговаря със своето семейство в 20.00 ч. Всички те се събират в този час около телефона и очакват да чуят как е минал денят му. Нищо не може да отклони нашия гост от този ангажимент.

Ние сме възхитени от тази негова посветеност на семейството и се питаме дали самите ние сме толкова посветени на Бога в молитва. Позволяваме ли на многото ангажименти през деня да ни попречат да сторим най-важното – да разговаряме с Бога?

Отношението на този млад човек към семейството ни помогна да осъзнаем още по-ясно важността на молитвата. Можем да се молим по всяко време, на всяко място и за всичко. Изумително е, че Бог, Който е сътворил всичко, ни обича и иска да общува с нас. Можем да бъдем толкова посветени на общението с Бога, колкото нашият гост е посветен на своето семейство. Искам винаги да мога да се обърна към моя Творец с искрено сърце и с думите: „Боже, нямам търпение да разговаряме!“.

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, за силата и привилегията на молитвата. Нуждаем се от Твоята любов, както и от мъдростта и водителството Ти днес. Помагай ни да отделяме повече и повече време за Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Времето с Бога е твърде важно, за да го пропускаме.

Дона Елиейсън (Вашингтон)

 

Да се молим за: СТУДЕНТИТЕ В ЧУЖБИНА.

 

 

Остави коментар

Live Reply