Постоянство

Прочит: Йоан 17:15-19

„Но растете в благодатта и познаването на нашия Господ и Спасител Исус Христос.“
(2 Петрово 3:18)

Един от любимите ми хора не е християнин. Той твърди, че нежеланието да стане християнин се дължи да разочарования заради лицемерието на много християни. Той не е единственият, който сочи грешките на вярващите и казва: „Ако това е християнството, не искам да съм част от него“.
За мен да станеш добър християни, е като да се научиш да играеш тенис. Можем да си кажем: „Не играя тенис много добре, но този спорт ми харесва и продължавам да опитвам. Излизам на корта и давам всичко от себе си. Правя грешки, но знам, че с повече усилия ще стана по-добър. Добър или лош, аз съм тенисист“.
Също както спортът не прави човека веднага професионален спортист, християнството не прави човека безгрешен или неспособен да извършва грехове. И при двете постоянството води до по-добри резултати. Така се става Христов ученик.
Тенисистът тренира и излиза на корта, за да играе. Християнинът расте духовно, като се моли и чете Библията, и така се оформя по образа на Христос. Усилията носят все повече резултати с всеки изминал ден.

Молитва: Исусе, ела в живота ни така, че и други да поискат да познават Твоята любяща грижа. Амин.

Мисъл за деня: Не съм перфектен християнин, но ще продължавам да постоянствам и ще ставам по-добър.
Гари Суонсън (Мериленд)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА НАРАНЕНИ ОТ ХРИСТИЯНИ.

Остави коментар

Live Reply