Постоянство

Прочит: Римляни 5:1-5

 

Защото ви е нужно търпение, така че, като извършите Божията воля, да получите обещаното.“

(Евреи 10:36)

 

Съвсем скоро си припомних, че шиенето не е моята силна страна, когато се наложи да зашия едно копче. Конецът се опитваше всячески да влезе в ухото на иглата, а копчето се плъзгаше по плата като меко масло върху препечена филия хляб. На няколко пъти щях да си убода пръста. Де да можех да върна копчето на мястото му, без да се налага да го шия!

В този момент на раздразнение се замислих колко често съм се опитвал да си спестя усилията в живота: преписвах на изпити в училище, защото не ми се учеше дълго време; опитвах се да си доставя „щастие“ по бързия начин – чрез алкохол и дрога; прекарвах повече време в разрушаване на приятелства, отколкото в изграждане на такива. Библейски стихове като тези от Римляни 5:3-5 ми помогнаха да осъзная, че имам проблем с характера си – исках да избегна да правя каквито и да е усилия в живота. Днес, благодарение на изучаването на Божието слово, се обръщам към Бога, за да ми помогне да преминавам през трудностите, вместо всячески да се стремя да ги заобикалям.

Библията ни обещава, че търпението и твърдостта дават резултати. Постоянството изгражда характера и води към надеждата. Ако сме познати с добрия си характер, с постоянството и неотменната си надежда, и други хора ще идват при Христос.

 

Молитва: О, Боже, давай ни търпение, особено когато обстоятелствата ни притискат и сме склонни да се предадем на отчаянието. Амин.

 

Мисъл за деня: Нека бъдем постоянни и упорити в преодоляването на трудните ситуации, за да изградим добър характер.

Ейвън Уайт (Тенеси)

 

Да се молим за: ТЪРПЕНИЕ И ПОСТОЯНСТВО.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply