Потопени в благодатта

Прочит: 4 Царе 5:1-14

 

„Сърце чисто сътвори в мен, Боже, и дух постоянен обновявай вътре в мен.“

(Псалм 51:10)

 

В днешния прочит Нееман отиде при Елисей с надеждата да бъде излекуван от проказа. Това, което го разгневи, беше вестта, че трябва да се потопи в Йордан, за да получи изцерение. Вероятно то звучеше като някаква шега. Слугите на Нееман му напомниха за неговата готовност да последва и по-сложни напътствия и го посъветваха да стори малкото, което му е предложено. Когато реши да се съобрази с повелята на пророка, Нееман излезе от реката здрав.

Аз съм вдовица и познавам добре болестта на самотата, знам колко бързо идват епизодите на силна болка. Чувствам огромна нужда от някого до себе си. Историята на Нееман ми напомня, че лекарството за самотата не е в изпълнението на сложни или велики дела. Самотата ми може да се излекува просто с потапяне в реката на Божията благодат. Открих, че чудесен начин да направя това е молитвата с Псалм 51:10, която ми носи радост и обновява ума и духа ми.

 

Молитва: Лечителю  на нашите души, учи ни как да се потапяме в Твоята благодат във време на изпитания. Обновявай постоянен дух в нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Молитвата с думи от Божието слово ме води към Божията благодат.

Вирджиния Джелинек (Тексас, САЩ)

 

Да се молим за: ВДОВИЦИТЕ.

 

 

Остави коментар

Live Reply