Повече от достатъчно

Прочит: Изход 35:20-29

 

„И така, народът се въздържа и не принасяше повече. Защото материалът, който имаха, им беше достатъчен, за да извършат цялата работа и даже повече.“

                                                                            (Изход 36:6-7)

 

Нашият началник, когото много обичаме, получи инфаркт миналата зима. Когато го изписаха от болницата, аз предложих на колегите да помогнем на осемчленното му семейство с храна в това време на изпитание. Много хора се записаха, като заявиха, че ще сготвят любимите си ястия.

Няколко седмици по-късно началникът ни се обади с молба да престанем да носим храна, защото хладилникът им е пълен за още много дни напред.

Моисей трябваше да извести същото на народа. За да се построи скинията, израилтяните носеха всичко, което можеха – животински кожи, дърво, злато, елей. Накрая те събраха повече от достатъчно (Изход 36:7).

Нашият началник беше благодарен за помощта ни. Сигурна съм, че и Моисей се е радвал много на приносите. Бог със сигурност се е радвал, защото „обича онзи, който дава на драго сърце“ (2 Коринтяни 9:7).

Когато работим заедно и с желание и вяра в Божията мощ, можем да посрещнем нужди, които на пръв поглед са непосилни за нас.

 

Молитва: Отваряй сърцата ни, за да даваме щедро, о, Боже, защото Ти сам си щедър към нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Как мога да обединя усилията си с други, за да осигуря повече от необходимото за някого в нужда?

Марион Браун (Флорида)

 

Да се молим за: ОРГАНИЗАЦИИ, КОИТО СТРОЯТ ДОМОВЕ ЗА ХОРА В НУЖДА.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply