Повече, отколкото искаме

Прочит: Римляни 8:12-17

„Защото не сте приели дух на робство, та пак да живеете в страх, а сте приели дух на осиновение, чрез който и викаме: Авва, Отче!“
(Римляни 8:15)

Съобщиха ни, че ракът на простатата е метастазирал в костите на моя съпруг. На другата сутрин се събудих с мисълта, че Ърл ще умре и нищо добро не ни очаква вече. От години се борех със собственото си заболяване – биполярно разстройство, и бях безсилна да се справя с компютъра, банкирането, грижата за дома и градината. За всичко това се грижеше Ърл, освен това той шофираше през повечето време. Моите сили бяха съсредоточени изцяло върху това да не изпадам в ямата на психическото разстройство и бях крайно неуверена.
Паднах на колене и помолих за помощ Бога, Който единствено можеше да ми помогне. Той ми даде сила и аз постепенно започнах да се уча на всичко, което скоро трябваше да правя сама – банкирането, уреждането на ангажименти, шофирането, справянето в новата, по-малка къща, в която се преместихме. И когато Бог ме избави от страховете и започнах да се справям, Ърл започна да реагира добре на терапията. Макар че не е в ремисия, ракът е под контрол.
Сега, уверена, че мога да правя много повече неща, заедно с Ърл споделям изобилния живот, който Исус ни обещава, ако Му се доверим.

Молитва: Верни Боже, ние сме щастливи, защото си добър. Благодарим Ти за физическото и духовното изцеление, които само Ти даряваш. Амин.

Мисъл за деня: Исус ми предлага изобилен живот.

Дарлин Форгс (Канада)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ УЧИ ДА СЕ СПРАВЯ САМ.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply