Повече плод

Прочит: Йоан 15:1-8

„Аз съм истинската лоза и Моят Отец е земеделецът. Всяка пръчка в Мен, която не дава плод, Той я отрязва и всяка, която дава плод, подрязва я, за да дава повече плод.“
(Йоан 15:1-2)

От основата на ябълковото дърво в градината ни изникваха някакви зелени клончета, които пречеха на дървото да цъфти, защото му отнемаха от влагата. Другите дървета в квартала бяха пълни с бели и розови цветчета, а нашето влагаше всичките си сили да се задържи зелено. Тъй като исках и аз да видя цветове по него, взех градинската ножица и отрязах паразитните израстъци. Представих си как дървото си отдъхва. Само след няколко дни то разцъфтя.
В днешния прочит Исус ни напомня, че е истинската лоза и че Отец изрязва пръчките, които не дават плод. Понякога – заради страх от промяната, мързел или навик – стоя на едно място, а това ми пречи да следвам Божията воля. Не ми е лесно да променям поведението си – да изляза от някаква ситуация или да тръгна в нова посока, но Бог понякога иска да го направя, за да служа по-добре или да бъда по-продуктивна. Той иска да отрежа клоните, които не дават плод, за да раста. Святият Дух ме насърчава да направя промяна в живота си, за да давам повече плод в служението на Бога.

Молитва: Боже, помагай ни всеки ден да даваме плод за Теб, като разбираме кога трябва да изрежем всичко непродуктивно в живота си. Амин.

Мисъл за деня: Мога да търся Божията воля, за да служа по най-добрия начин на хората.
Пени Фрост Макджинис (Охайо, САЩ)

Да се молим за: ГРАДИНАРИТЕ.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply