Повече светлина

Прочит: Исая 43:15-21

 

„… Онзи, Който е започнал добро дело във вас, ще го усъвършенства до деня на Исус Христос.“

                                                                      (Филипяни 1:6)

 

Всичко започна, когато решихме да боядисаме едно от помещенията в нашата църковна сграда в яркожълт цвят. Резултатът се хареса на всички.

Тогава, точно преди едно от богослуженията една жена ме срещна и ми каза: „Говорихме си с някои хора, че офисът ти изглежда някак си мрачен“. Когато се загледах, забелязах, че наистина при ярка слънчева светлина цветът на офиса бледнее. Всичко си беше наред, докато не боядисахме съседното помещение в жълто.

Когато църковното настоятелство се събра отново, решихме да боядисаме цялата онази част от сградата.

Не става ли нещо подобно със светостта? Повечето хора разбират освещението като приспособяване към дълъг списък с правила, но то започва веднага щом Бог започне да извършва Своето дел в нас. Той започва нещо добро в живота ни и постепенно предишните ни дела  бледнеят и ни се струват непригодни към това велико дело на обновление. Господ е променил нашите очаквания. Ние вече не се задоволяваме със сивото, искаме повече светлина и яркост. Като нови създания, започваме да забелязваме тъмнината в света и в нас се пробужда желание да го променим. Искаме цялото творение да преживее тази промяна, която Бог е започнал в нашия живот.

 

Молитва: Боже, вкусването на Твоята благост ни кара да чувстваме глад за още. Помагай ни всеки ден да се доближаваме все повече до Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог може да започне добро дело във всеки от нас.

Майкъл Рейфолц (Охайо)

 

Да се молим за: ХУДОЖНИЦИТЕ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply