Повод за радост

Прочит: Яков 1:2-5

 

„Смятайте го за голяма радост, братя мои, когато попадате в разни изпитания, като знаете, че изпитанието на вашата вяра произвежда твърдост.“

                                                                                     (Яков 1:2-3)

 

Тази сутрин работех много продуктивно. Почти бях довършил проповедта си, но малко преди обяд ме прекъсна наводнението, което беше предизвикала миялната машина на долния етаж. Бях я поправял скоро, затова със сигурност знаех, че бързането и недовършеният ремонт бяха причината за днешния проблем.

Първата ми реакция беше да се ядосам – на собствената си небрежност и на неприятната случка, която щеше да ми отнеме доста време. Ядът ми не промени нищо, само хабях енергия. Освен това той попречи на написването на проповедта ми.

Когато сме объркани и притеснени, лесно се гневим, но ако търсим помощта на Божието слово и се радваме дори на изпитанията, ще имаме сила да преминем през тях. Освен това, ако се упражняваме в устояването и твърдостта, Бог ще ни направи „съвършени и цялостни, без никакъв недостатък“ (Яков 1:4). Ето това е повод за радост.

 

Молитва: Когато изпитанията идват към нас, о, Боже, помагай ни да не се гневим, а да гледаме на Твоята любов и сила, с които не само ще преодолеем трудностите, но и ще растем във вярата. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог може да използва изпитанията, за да заздрави нашата вяра.

Робърт Кеймниш (Кентъки)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ БОРЯТ С ГНЕВА.

Остави коментар

Live Reply