Познай кой се върна!

Прочит: Лука 15:11-24

 

„… този мой син беше мъртъв и оживя, изгубен беше и се намери.“

                                                                              (Лука 15:24)

 

Дъщеря ни намери бездомно коте пред вратата и без да попита, го прибра вкъщи. И чудото се случи: Том се почувства като у дома си. Скоро котаракът с мека козина и сладко мъркане стана неотлъчна част от семейството. Само че той не се беше отказал от уличните си навици и понякога изчезваше за седмици. Всеки път, когато си помислехме, че ни е напуснал, той се прибираше – гладен и мръсен.

Всички знаем историята за блудния син, който се завърна след дълго скитане, но рядко си даваме сметка, че и ние сме блудни синове. Докато се радваме на Божието присъствие, нашата свободолюбива природа ни кара да се увличаме по неща, които ни отделят от Бога. Страдаме духовно, а понякога и физически.

Колкото и време да беше отсъствал нашият Том, когато го видехме отново на прага, всички извиквахме радостно: „Познайте кой се върна!“. После му приготвяхме храна и го изкъпвахме.   

Библията ни казва, че Бог винаги ни очаква с радост, независимо колко време сме се лутали далеч от Него. Представете си радостта в небето: „Познайте кой се върна!“.

 

Молитва: Господи, нашата свободолюбива природа често ни изкушава да се отдалечаваме от Теб. Благодарим Ти, че приемаш с радост Своите блудни синове. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато се изгубим, Бог ни очаква да се върнем при Него.

Мейдалин Петерсън (Небраска)

 

Да се молим за: МЛАДЕЖИТЕ, КОИТО СА ИЗБЯГАЛИ ОТ ДОМОВЕТЕ СИ, И ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ.

Остави коментар

Live Reply