Познаваме гласа Му

Прочит: Йоан 10:1-5

 

„Когато е извел всички свои, той върви пред тях; и овцете го следват, защото познават гласа му.“

                                                                        (Йоан 10:4)

 

Когато бях малка, живеехме във ферма и аз отговарях за храненето на прасетата. Бях се научила да ги викам. След години, когато със семейството ми посетихме обновения Стърбридж, Масачузетс, това умение ми беше от полза.

Докато се разхождахме по пътя, видяхме някакви хора, които стояха до една ограда, викаха и махаха с ръце. Забелязахме, че малко по-далеч стадо свине беше застанало под сянката на голямо дърво. Хората се опитваха да ги извикат до оградата. Тогава аз се качих върху нея и използвах своите умения. Туристите, които бяха с нас, попитаха: „Как го направи?“. Аз обясних просто, че прасетата познават сигнала и идват, когато ги повикаш с него.

Същото се случва и с християните. Когато чуем призива на Този, Който ни познава по име, ние отговаряме, защото познаваме гласа Му. В Йоан 10:5 се казва: „А след чужд човек няма да вървят, но ще побягнат от него, защото не познават гласа на чуждите“.

В живота си чуваме много гласове, но само един – този на Исус, нашия Господ, може да ни отведе към вечен живот.

 

Молитва: Пастирю, когато ни повикаш по име, нека бързо отвърнем на призива Ти, защото Ти си всичко, от което се нуждаем. Амин.

 

Мисъл за деня: Господ е моят Пастир. Той ме познава по име.

Ксавия Шефилд (Мериленд)

 

Да се молим за: НОВОПОВЯРВАЛИ ХРИСТИЯНИ.

 

Остави коментар

Live Reply