Правилните „одежди“

Прочит: Колосяни 3:12-17

 

„И така, като Божии избрани, святи и възлюбени, облечете се с милосърдие, благост, смирение, кротост, дълготърпение.“

                                                                                 (Колосяни 3:12)

 

Аз съм луд фен на един бейзболен отбор и никога няма да спра да нося шапка, тениска и яке с техните отличителни знаци. Имам знак на отбора дори на бронята на колата си. Така всички знаят, че подкрепям отбора.

Надявам се да съм също толкова явен християнин, само че в това отношение трябва да правя много повече неща от това просто да нося определена шапка или тениска. В третата глава от Посланието до колосяните се казва „да се облека с милосърдие, благост, смирение, кротост, дълготърпение“. Налага се да прощавам повече, да обичам хората.

Всеки ден се изправям пред това предизвикателство. Това, което ми помага да се справя отговорно, е постоянната молитва, общуването с другите, изучаването на Библията и четенето на християнска литература. Не спирам да си напомням, че „каквото и да върша, със слово или дело, върша всичко в името на Господ Исус“ (Колосяни 3:17).

Осъзнавам, че не мога да бъда добър християнин, ако се осланям само на собствените си сили. Разчитам на помощта на Святия Дух, за да превъзмогна своята слабост и „да се облека в одеждите“, които Бог иска.

 

Молитва: Господи, помогни ни да се „обличаме“ с истината на Твоето слово. В името на Исус се молим. Амин.

 

Мисъл за деня: Как мога да се „облека“ с Божията любов и милост днес?

Марк Карпински (Северна Каролина)

 

Да се молим за: ДУХОВНИ НАСТАВНИЦИ.

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply