Правилният фокус

Прочит: Филипяни 4:4-9

 

„Не се безпокойте за нищо, но във всяко нещо с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение.“

                                                                              (Филипяни 4:6)

 

В продължение на четиринадесет години работих в магазин за спортни стоки в Аляска. Един ден, докато внасях в магазина някои неща от склада, ме срещна една раздразнена клиентка. Тя започна да се оплаква от стока, която си беше купила. Докато слушах речта ѝ, забелязах, че носи тениска с надпис: „Фокусирай се върху Исус“. Помислих си: „Госпожо, вие сте голяма лицемерка“. Святият Дух обаче сякаш ми нашепна: „И ти ли ще изгубиш фокуса?“.

С въздишка реших да се помоля за жената и много бързо почувствах Божия мир, а тя започна да се успокоява. Жената си тръгна доволна и аз бях щастлив, че Бог ми даде мир, който само Той може да даде.

Когато се опитвам да запазя правилния фокус, се сещам за Филипяни 4:6: „Не се безпокойте за нищо, но във всяко нещо с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение“.

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, за мира, който ни даваш в моментите на объркване. Нека се обръщаме към Теб в такива моменти, за да показваме на хората любовта и разбирането, които идват от Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ни дава мир, ако Го помолим за това.

Фил Кейджис (Аляска)

 

Да се молим за: ХРИСТИЯНИТЕ, КОИТО ПАЗАРУВАТ.

 

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply